Skip to main content

II SETMANA DE LA REPÚBLICA

L’actriu vilafranquina Jordina Biosca i el filòleg i traductor Pau Vidal van inaugurar la II Setmana de la República (amb un acte del Correllengua) que va tenir lloc del 25 de setembre fins a l’1 d’octubre en commemoració del referèndum d’autodeterminació que es va celebrar l’1 d’octubre del 2017.

Al llarg d’aquesta setmana han passat per Vilafranca Salvador Cadrús i Jordi Graupera, Edgar Straehle i Diana Coromines, o Vicent Partal i Joan Manuel Tresserras, dins l’espai de les jornades Repensem-nos organitzades amb el suport de la Càtedra de Filosofia de la UB Llorens i Barba. Aquestes jornades neixen amb la voluntat d’analitzar la visió que tenim de nosaltres mateixos sobre el concepte de nacionalisme. L’objectiu és avançar en la construcció de la República renovant el marc mental que ens sotmet a l’Estat espanyol, tal com van explicar Pere Martí (càtedra de Filosofia de la UB) i Jaume Claramunt (Marxa de Torxes), impulsors de la iniciativa.

A més, al llarg de la setmana es va inaugurar l’exposició Judici a la democràcia. Els drets perseguits, al vestíbul del Casali i es va projectar el documental Avec un sourire, la révolution, a la sala Zazie També va tenir lloc una fira de consum estratègic. Diumenge al matí, Lluís Llach acompanyava els integrants de l’Entesa de l’Alt Penedès en la presentació del projecte del Debat Constituent. Al migdia, el grup de música popular Arreu i un grup de xeremiers de Mallorca participaren en el concert de música d’arrel dels Països Catalans, i la companyia Komiko Klun i Jordi Pessarrodona tancaven el diumenge amb l’espectacle Per Nassos a Cal Bolet, per reflexionar sobre les conseqüències que té posar-se un nas de pallasso a l’Estat espanyol.

La Setmana de la República, organitzada per la plataforma Tot República (ANC, Òmnium-Alt Penedès, la Marxa de Torxes, CDR Vilafranca del Penedès, Comitè Llibertat, la Crida, i l’Entesa-Alt Penedès), va néixer per obrir espais de reflexió i debat on mantenir viu l’esperit de l’1-O i avançar en la construcció d’un nou projecte nacional.

Algunes imatges